Vacunas para vivir en el extranjero

Precauciones para proteger nuestra salud

A tenir en compte

Vacunes obligatòries per viatjar a l’estranger

Aquestes són les vacunes imprescindibles per viatjar a l'estranger i sense les quals no podràs entrar a determinats països, especialment necessàries en destinacions d'Àfrica, Àsia i Sud-amèrica. A més, en alguns llocs es requereix el Certificat Internacio

És endèmica a diversos països d’Àfrica subsahariana i Sud-amèrica, per la qual cosa és obligatòria si ets turista. Cal que et vacunis si vistes Angola, Benín, Burkina Faso, Burundi, Camerun, República Centreafricana, Congo, Costa d’Ivori, Guinea Equatorial, Gabon, Gàmbia, Ghana,Guinea, Guinea-Bissau, Libèria, Nigèria, Senegal, Sierra Leone, Sudan del Sud, Togo i Uganda. A més, a les dues Guaianes, Paraguai i Surinam. També és recomanable a Txad, Etiòpia, Kènia, Mali, Mauritània, Níger, Sudan, Argentina, Bolívia, Brasil, Colòmbia, Equador, Panamà, Perú, Trinitat i Tobago i Veneçuela.


Es recomana la vacunació durant tot l’any, però sobretot abans de la temporada de pluges. El procés de vacunació requereix una dosi única que s’ha d’administrar almenys deu dies abans del viatge, i que et proporcionarà immunitat per a tota la vida.


 

Caldrà que et vacunis obligatòriament per entrar a Aràbia Saudí. Aquest país exigeix, a més, certificat de vacunació, que tindrà una durada de tres o cinc anys segons el tipus de vacuna. També es recomana per als viatgers de l’Àfrica Subsahariana que tinguin previst visitar el denominat «cinturó de la meningitis africà». Està compost per 26 països des del Senegal fins a Etiòpia. Són zones o la totalitat de Gàmbia, Senegal, Guinea-Bissau, Guinea, Mali, Burkina-Faso, Ghana, Níger, Nigèria, Camerun, Txad, República Centreafricana, Sudan, Sudan del Sud, Uganda, Kènia, Etiòpia i Eritrea. Cal administrar-la almenys deu dies abans del viatge, en una sola dosi per a vacunes de meningococs ACWY i en dues dosis si és per protegir del meningococ B.

La vacuna contra la poliomielitis és obligatòria per als viatgers que provenen de regions on encara se’n registren casos, en determinats països que ja han erradicat la malaltia. Actualment, la presència endèmica del poliovirus salvatge (WP1) es limita a Pakistan i Afganistan. S’identifiquen en altres països amb risc de transmissió, com ara República Democràtica del Congo, Moçambic, Myanmar, Níger, Nigèria, Papua Nova Guinea, Síria, Somàlia i Iemen. Alguns països requereixen la vacunació contra la poliomielitis en viatjar a zones on la malaltia persisteix, fins i tot si no és endèmica al país de destinació.

Recomanables

Vacunes recomanades per viatjar a l'estranger.

Tot i que les vacunes anteriors són imprescindibles per viatjar a determinats països de l'estranger, n'hi ha altres que, sense ser obligatòries, es recomana posar-se. Diverses d'elles estan incloses al calendari de vacunació de la Seguretat Social.

Predomina a Àfrica, Amèrica Central i del Sud i al Sud-est Asiàtic. Es recomana la vacunació amb dues dosis, separades per set dies. La immunitat dura entre sis i dotze mesos.


 

Recomanada per a viatges a llocs amb higiene deficient. Si s’escull l’administració per via oral, caldrà prendre tres càpsules cada 48 hores almenys deu dies abans de viatjar. Per via intramuscular s’aplica una sola dosi que cal administrar almenys catorze dies abans del viatge. Es pot repetir l’administració cada tres anys.


 

El risc és més elevat a l’Àfrica, al Sud-est asiàtic i a l’Amèrica Llatina. Requereix dues o tres dosis. La protecció comença entre dues i quatre setmanes després de la primera dosi i dura fins a 20 anys. Es recomana que els viatgers es vacunin almenys dues setmanes abans de viatjar, tot i que la vacunació d’últim moment pot oferir una protecció significativa.


 

Les taxes més altes es troben al Pacífic Occidental i Àfrica. És aconsellable començar la vacunació almenys sis setmanes abans del viatge, amb la qual s’adquirirà una protecció de, com a mínim vint anys. La pauta habitual inclou tres dosis intramusculars: la segona als trenta dies i la tercera entre sis i dotze mesos després. En casos d’emergència, es poden emprar pautes accelerades de quatre dosis (0, 1 i 2 mesos, amb un reforç a l’any). També és possible combinar hepatitis A i B. Per a majors de setze anys, hi ha una pauta accelerada de quatre dosis.


 

Si és el primer cop, és recomanable posar-se la dosi almenys un mes abans del viatge. En aquest cas, la pauta completa inclou tres dosis per via intramuscular, les dues primeres amb un mínim de quatre setmanes de separació entre elles. Es recomana un reforç entre sis i dotze mesos després de la segona dosi


 

La vacunació d’aquesta malaltia és especialment recomanada per a viatgers que planegen visitar Àfrica i Àsia. El mètode d’administració i el temps requerit per adquirir immunització varien segons el tipus de vacuna emprada.


 

Altres consells per viatjar

Altres recomanacions per viatjar a l'estranger

1

No beure aigua de l'aixeta

Evita-ho en països on no es garanteixi la seva potabilitat per prevenir malalties gastrointestinals.

2

Portar medicaments

Assegura't de portar amb tu qualsevol medicament receptat i subministraments suficients per a tota la durada del viatge, incloent-hi aquells per tractar malalties comunes.

3

Informar-se sobre la seguretat

Abans de viatjar, investiga sobre la situació de seguretat a la destinació, especialment si es tracta d'àrees amb riscs de conflictes o desastres naturals.

4

Còpies de documents importants

Fes còpies del passaport i de les targetes de crèdit, i mantingues-les en un lloc segur per si els originals es perden o són robats.

5

Assegurança de viatge

Contracta un assegurança de viatge que cobreixi emergències mèdiques, cancel·lacions de vols i pèrdua d'equipatge per tenir tranquil·litat durant el teu viatge. Et recomanem revisar si hi ha països que exigeixen assegurança de viatge obligatòria als seus visitants.

La resposta a totes les teves preguntes

Preguntes freqüents

Respondre a les teves preguntes i dubtes més freqüents a l'hora de contractar la teva assegurança de viatge Adeslas

És habitual desconèixer on administrar-se les vacunes per viatjar a l'estranger. A Espanya, es pot acudir als Centres de Vacunació Internacional designats pel Ministeri de Sanitat a cada província. Per rebre les vacunes necessàries a temps, és millor demanar cita prèvia en línia.

Un cop administrada la vacuna, es lliura un certificat de vacunes per viatjar a l'estranger, que és un document oficial que verifica les dosis rebudes.

És recomanable vacunar-se almenys 4-6 setmanes abans del viatge. Per als viatgers d'última hora també hi ha opcions per viatjar, ja que algunes vacunes ofereixen certa protecció fins i tot si s'administres poc abans de partir. A més, és possible rebre algunes de forma accelerada en dosis combinades o en esquemes de dosis més curts.

La vacunació internacional té un preu que varia segons el tipus de vacuna i el centre de vacunació. Normalment, s'apliquen tarifes per la consulta mèdica i per cada dosi de vacuna. Aquestes tarifes solen oscil·lar entre els 20 i 50 euros per consulta i entre els 20 i 100 euros per dosi de vacuna, depenent de la complexitat i el tipus de vacuna necessària.

Actualment ja no s'exigeix la vacunació contra la Covid.

La vacuna contra la febre groga s'ha d'administrar almenys deu dies abans del viatge, ja que és quan el certificat de vacunació es considera vàlid.

La vacuna contra la febre groga es pot administrar als Centres de Vacunació Internacional autoritzats pel Ministeri de Sanitat.

Beneficis de contractar el nostre segur de viatge