La diabetis afecta un de cada set adults. En el cas de les persones que la pateixen, detectar-la i controlar-la és essencial.
El 31 de març vinent tens una trobada a les 16 hores per saber més coses sobre aquesta patologia al webinar gratuït ‘‘Quant en saps, sobre diabetis?’’. No t’ho pensis més i apunta-t’hi!
Gràcies al Dr. Javier Peñafiel, metge especialista en Endocrinologia de l’Hospital Universitari Torrecárdenas i al Centre Mèdic Adeslas d’Almeria, podràs aprendre molt més sobre la diabetis.
Quins són els tipus principals de diabetis?
- Diabetis tipus 1. És una malaltia autoimmune crònica que es caracteritza perquè el pàncrees perd la capacitat de generar insulina. Entre el 5 i el 10 % de casos de diabetis al món són de tipus 1. Les persones amb aquesta diabetis necessiten l’administració d’insulina cada dia de per vida. En la majoria dels casos apareix en la infància o l’adolescència1,2.
- Diabetis tipus 2. És el tipus més comú. És fins a deu vegades més freqüent que la diabetis tipus 1. Aquesta malaltia crònica es caracteritza per la presència d’uns nivells de glucosa en sang elevats a causa de la resistència de l’organisme a la insulina. En aquest cas, el sedentarisme i el sobrepès, juntament amb l’edat, en són els factors de risc principals1,2.
- Diabetis gestacional. És molt semblant a la diabetis tipus 2, però amb la peculiaritat que afecta dones embarassades que no pateixen diabetis. Sol aparèixer durant el segon o tercer trimestre de gestació i normalment desapareix després del part1,2.
La bona notícia és que la diabetis tipus 2, la més freqüent, pel fet d’estar associada a hàbits de vida, es pot prevenir, i en aquest webinar aprendràs com. Juntament amb la medicació, l’activitat física i l’alimentació són fonamentals.
A més, t’ajudarem a detectar els símptomes més freqüents d’aparició, que t’ajudaran a frenar l’avenç de la malaltia.
Què aprendràs en aquesta trobada?
- Què és la diabetis mellitus i quins en són els tipus fonamentals.
- Com es pot prevenir.
- Quan sospitar de la seva aparició i com es diagnostica.
- Com es controla, se n’evita la progressió i es tracta eficaçment.
Encara ets a temps d’inscriure-t’hi… T’esperem!
Referències:
1 Diabetes. 1- Federació Espanyola de Diabetis. Consultat el març del 2022.
2 Tipos de diabetes. 2- Federació Espanyola de Diabetis. Consultat el març del 2022.